+ 70-408-3100 | info@londonstyle.hu

London Style - Learning & Teaching Community

ÖSD

Osztrák Nyelvi Diploma - nemzetközileg elismert

ÖSD

 

Szeretnél nemzetközileg elismert bizonyítványt nyelvtudásodról?

A Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület határozata értelmében az ÖSD vizsga három szinten (B1, B2, C1) akkreditált. Ennek értelmében a sikeres vizsgázók osztrák, nemzetközileg elismert nyelvvizsga bizonyítványt és államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt is kapnak.

ösd

 

Miért válasszam az ÖSD-t?

  • Vizsgázóbarát vizsga, kiváló sikerességi rátával.
  • Szótárhasználat valamennyi készséget mérő feladatnál megengedett.
   • Az ÖSD egynyelvű vizsgarendszer, tehát nincs benne fordítás.
   • Nemcsak Magyarországon, a felsőoktatásnál számít, hanem nemzetközileg elismert és elfogadott.
   • Szükséged van rá, ha Ausztriában szeretnél továbbtanulni vagy munkát vállalni.

     

    Készülj velünk!

    Nyelvvizsga előkészítő tanfolyamok: A hallgatók az előkészítő során vizsgatechnikák elsajátításával, vizsgafeladatok gyakorlásával foglalkoznak. A London Style Nyelviskola nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat indít szakképzett, felkészült tanárokkal.

    Nyelvvizsga előkészítő tréningek:

    • Mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni az ÖSD vizsga feladattípusaival, formai követelményeivel, de nem tudnak felkészítő kurzusokon részt venni. 
    • Részletesen elemezzük és gyakoroljuk az ÖSD vizsga feladatait.
    • Ismertetjük, hogy az adott feladat milyen készséget tesztel.
    • Ötleteket adunk a sikeres szerepléshez.
    • Felhívjuk a figyelmet a buktatókra.
    • Válaszolunk a vizsgákkal kapcsolatos kérdésekre.
    • Mikor? Minden vizsgát megelőző két-három hétben 2x5 órában 15.30-19.30-ig. Vizsga előtt hirdetjük meg a pontos időpontot.

    A Villámtréningekről további információért kattints ide!

    Segítség a felkészüléshez - Próbanyelvvizsga

    Ha a nyelvvizsga előtt szeretnél egy próbát a tudásodról, akkor jelentkezz próbanyelvvizsgára! Jelentkezni e-mailen, személyesen vagy telefonon lehetséges.

    Ennek díja: 4500 Ft

     

 

Részvizsgák

A 182/2009. (IX. 10.) Kormányrendelet értelmében sikertelen vizsga esetén az egész vizsgát meg kell ismételni, részeredmény (írásbeli/szóbeli) nem vihető tovább. (Az ÖSD vizsgaszabályzat szerint az írásbeli vagy szóbeli részvizsgát külön is le lehet tenni, amennyiben a vizsgázó ezt egy éven belül teljesíti. Államilag elismert (C) nyelvvizsga-bizonyítvány azonban csak abban az esetben állítható ki, ha a vizsgázó az írásbeli és a szóbeli vizsgát egy
vizsgaidőszakon belül teszi le sikeresen.) Az egy éven belül megismételt vizsgák esetében – amennyiben az egyik részvizsga sikeres volt – kedvezményes vizsgadíjat számítunk fel (10.000,- Ft kedvezmény a vizsgadíjból).

Vizsgahelyszín

Az Osztrák Nyelvi Diploma megbízhatóságának biztosítása érdekében vizsgáztatási jogot csak olyan intézmények és nyelviskolák kapnak, amelyek megfelelnek az ÖSD Vizsgakuratórium által támasztott minőségi követelményeknek. Fejér megyében kizárólag a London Style Nyelviskolában van lehetőség ÖSD nyelvvizsgát tenni.


ÖSD vizsgadíjak

ÖSD Zertifikat B2

ÖSD Zertifikat C1

35.000,- Ft 37.000,- Ft
A jelentkezés a vizsgadíj befizetésétől érvényes.

 

Kedvezményes ÖSD-próbavizsga

ÖSD Zertifikat B2

ÖSD Zertifikat C1

4500,- Ft 6500,- Ft


Az ÖSD nyelvvizsga megismerése és népszerűsítése kedvezményes próbavizsga keretében

Legközelebbi időpont: 

Helyszín: London Style Nyelviskola

A vizsga 14:00-kor kezdődik és 18:00-ig tart, de rugalmasak vagyunk, így ha órád van, jöhetsz később is, csak jelezd nekünk előtte e-mailben (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Feladattípusok:

 • Olvasott és hallott szöveg értése
 • Komplett szóbeli nyelvvizsga

Az eredményt azonnal megtudhatod + segítséget is kapsz, hogy miben kell még fejlődnöd!

A próbavizsga díja 4500 Ft, mely összeget az eseményre kell magaddal hoznod.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével tudsz.

Jelentkezés
Adataidat szigorúan bizalmasan kezeljük, azt harmadik félnek nem adjuk ki és csak a tanfolyam szervezéshez használjuk fel.

 

 

Vizsgára való jelentkezés

 • 1. lépés: Tájékozódj a jelentkezési feltételekről! A vizsgákra bárki jelentkezhet, aki a vizsgára való jelentkezés naptári évében betölti a 14. életévét. A jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével és a vizsgadíj egyidejű befizetésével történik. Olvasd el a vizsgával kapcsolatos tudnivalókat itt!
 • 2. lépés: Töltsd ki a jelentkezési lapot! A jelentkezési lapot az alábbi űrlap segítségével tudod kitölteni. Kattints ide:
  Vizsgajelentkezés
  Személyes adatok
  Elérhetőség - Értesítési cím
  A vizsgabizonyítvány a jelentkezési lapon megadott adatok alapján kerül kiállításra! Kijelentem, hogy a Jelentkezési lapon megadott adataim valósak, a Vizsgaszabályzatot valamint a Tudnivalókban foglaltakat elolvastam és tudomásul vettem, valamint hozzájárulok ahhoz, hogy a Jelentkezési lapon közölt adatokat a Vizsgaközpont - az adatkezelésre vonatkozó szabályok betartásával - a Nyelvvizsga Akkreditációs Központ felé továbbítsa. A vizsgára való jelentkezéssel, a jelentkezési lap kitöltésével hozzájárulásom adom, a szóbeli vizsgarészen történő hangfelvétel készítéséhez.
 • 3. lépés: Fizesd be a vizsgadíjat! A vizsgadíj banki átutalással fizethető be a London Style Nyelviskola Magnetbanknál vezetett számlaszámára: 16200247-10004445-00000000 A vizsgadíj befizetési határideje megegyezik a jelentkezés határidejével. A közlemény rovatba írd be, hogy milyen nyelvvizsgára jelentkeztél és tüntesd fel a nevedet is, hogy be tudjunk azonosítani.

A vizsgával kapcsolatosan felmerülő kérdéseiddel (pl. felkészülés, jelentkezés, bizonyítvány stb.) keress bennünket bátran itt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy +36-70/408-3100

 

Vizsgaidőpontok

Vizsgaidőszak

Vizsgaidőpont

Jelentkezési határidő

Február

írásbeli B2: 2019.02.01.     
írásbeli C1: 2019.02.01. 

szóbeli B2, C1: 2019.02.02. 

 2019.01.08.

    16 óra

Április

írásbeli B2: 2019.04.05.

írásbeli C1: 2019.04.05.

szóbeli B2, C1: 2019.04.06.

2019.03.12.

16 óra

Június  

írásbeli B2: 2019.06.28.

írásbeli C1: 2019.06.28.

szóbeli B2, C1: 2019.06.29.

 

2019.06.04.

16 óra

Augusztus

írásbeli B2: 2019.08.23.

írásbeli C1: 2019.08.23.

szóbeli B2, C1: 2019.08.24.

 
 

2019.07.30.

16 óra

Október  

írásbeli B2: 2019.10.04.

írásbeli C1: 2019.10.04.

szóbeli B2, C1: 2019.10.05.

2019.09.10.

16 óra

 
November

írásbeli B2: 2019.11.29.

írásbeli C1: 2019.11.29.

szóbeli B2, C1: 2019.11.30.

 

2019.11.05.

16 óra

 

 

Tudnivalók

 • Szótár használat: Írásbeli vizsga: Az írásbeli vizsgákon az adott vizsgánál engedélyezett szótáron (B2: egy- vagy kétnyelvű szótár, C1: egynyelvű szótár) kívül semmilyen egyéb segédeszköz használata nem megengedett. Szóbeli vizsga: A szóbeli vizsgán a felkészülési idő alatt az adott vizsgánál engedélyezett szótáron kívül (B2: egy- vagy kétnyelvű szótár, C1: egynyelvű szótár) semmilyen egyéb segédeszköz használata nem megengedett.
 • 2016. januártól a B2 vizsgának a szóbeli részén az alábbi változások léptek életbe: 1. 5 téma közül kell valamelyikről beszélni a vizsgáztatóval (nyelvtanulás, munka, sport, média, olvasás). A korábbi (várost bemutató) téma nem lesz többet (!!!), de az alaphelyzet továbbra is az utazás. 2. A képek alatt rövid szöveg lesz - ezzel a beszélgetés témája adott, arról kell beszélni. 3. A vizsgázó nem választhat többet álláspontot, hanem a feladatlap adja meg, hogy melyik vélemény mellett kell érvelnie! A mintafeladatsor megtalálható az ÖSD weboldalán.
  

Vizsgaeredmények 

ösd nyelvvizsga

A vizsgaeredményeidet az azonosítód megadásával tekintheted meg és nyomtathatod ki. 

A vizsgán elért pontokat  az Osztrák Intézet honlapján lehet megnézni a vizsgaidőszak utolsó napját követő napon a jelentkezéskor kapott kód segítségével. Hogy a vizsga sikeres volt-e, a Vizsgaeredmények menüpontban található táblázat segítségével állapíthatod meg. Az osztrák és a magyar bizonyítványt a szóbeli vizsga után kb. két hónappal vehetik át a vizsgázók a nyelviskolában, melyről e-mail-ben küldünk értesítést. Meghatalmazás ellenében rokon, illetve ismerős is átveheti a bizonyítványt, melyet nem áll módunkban postázni.

A pontjaidat tartalmazó táblázat nem tartalmazza, hogy a vizsga sikeres volt-e. • A sikeres vizsgához szükséges minimális pontszámokat az alább található táblázat mutatja. • Tekintsd meg kódja segítségével a pontjaidat, majd vesd össze őket a táblázattal. • Vedd figyelembe, hogy a sikeres vizsgához mind az egyes készségeknél, mind az írásbeli vizsgánál összesen, mind a szóbeli vizsgánál el kell érni a minimális pontszámot. • Ha az írásbeli vizsgán összességében eléred ugyan a ponthatárt, de valamelyik részkészségnél (olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, íráskészség) nem, a vizsga nem sikeres. • Ha minden részkészségnél minimális pontszámot kaptál, az kevesebb, mint a teljes írásbeli vizsgára vonatkozó ponthatár, tehát a vizsga nem sikeres.

 
Vizsgaszabályzat 

A vizsga lebonyolítása

Írásbeli vizsga: a vizsga kezdete előtt legalább 10 perccel meg kell jelenni. A vizsgázók személyazonosságukat fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvánnyal, útlevéllel, ezek hiányában diákigazolvánnyal) igazolják.
Az írásbeli vizsgákon az adott vizsgánál engedélyezett szótáron (B2: egy- vagy kétnyelvű szótár, C1: egynyelvű szótár) kívül semmilyen egyéb segédeszköz használata nem megengedett. A vizsgázók a vizsga alatt semmilyen módon nem kommunikálhatnak egymással, a mobiltelefonokat a vizsga teljes időtartamára ki kell kapcsolni.

Szóbeli vizsga: A szóbeli vizsgán a vizsga kezdete előtt legalább 10 perccel meg kell jelenni. A vizsgázóknak személyazonosságukat fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvánnyal, útlevéllel, ezek hiányában diákigazolvánnyal) kell igazolni. A felkészülési idő (B2: 10-15 perc, C1: 15-20 perc) alatt az adott vizsgánál engedélyezett szótáron kívül (B2: egy- vagy kétnyelvű szótár, C1: egynyelvű szótár) semmilyen egyéb segédeszköz használata nem megengedett. A vizsgázók a felkészülés alatt semmilyen módon nem kommunikálhatnak egymással, a mobiltelefonokat a felkészülés és a vizsga teljes időtartamára ki kell kapcsolni.
Ha a vizsgázó befejezte a vizsgát, a még le nem vizsgázott vizsgázókkal semmilyen módon nem kommunikálhat.

Fogyatékkal élők vizsgái

AZ ÖSD vizsgákon a fogyatékkal élő vizsgázóknak is teljesíteni kell a vizsga minden részfeladatát, de esetükben lehetőség nyílik a vizsga tárgyi feltételeit, lebonyolítását a vizsgázó hátrányos helyzetéhez igazítani. Jelentkezéskor a jelentkezéssel egyidőben közölni kell, ha a vizsgázó valamilyen fogyatékkal él, és a fogyatékot igazoló egy évnél nem régebbi szakorvosi igazolást le kell adni. (Súlyos testi fogyatékkal élők esetében nem szükséges orvosi igazolást benyújtani.)

A London Style Nyelviskola az alábbi segítséget tudja garantálni:
Hallássérült vizsgázók esetén: továbbirányítjuk a vizsgázót jelentkezéskor az Osztrák Intézetbe, ahol a hallás utáni szövegértés feladatnál a szöveget felolvassák.
Dyslexiás vizsgázók esetén: a helyesírási hibákat nem értékeljük, amennyiben a szakorvosi vélemény indokolja, hosszabb idő áll a vizsgázó rendelkezésre.
Mozgássérült vizsgázók esetében: továbbirányítjuk a vizsgázót jelentkezéskor az Osztrák Intézetbe, ahol – korlátozott számban - számítógépet tudnak biztosítani.
Egyéb fogyatékkal élő vizsgázók esetében személyre szabottan egyeztetünk a vizsga feltételeiről.

Vizsgacsalás

Azokat a vizsgázókat, akik a vizsga során nem megengedett eszközöket használnak, a többi vizsgázót a vizsgázásban zavarják vagy hátráltatják, vagy mások helyett vizsgáznak, a teremfelügyelő vagy vizsgáztató azonnal kizárja a vizsgáról. Amennyiben csak a vizsga után derül ki, hogy kizárásra okot adó tények állnak fenn, vizsgaközpont, miután meghallgatta vizsgázó érveit, indokolt esetben jogosult a vizsgát nem megfeleltnek minősíteni.
A vizsgacsalásokról jegyzőkönyv készül, nevüket az Osztrák Intézet közli az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központtal.

Fellebbezés

Amennyiben a vizsgázó nem ért egyet vizsgadolgozata értékelésével, fellebbezést nyújthat be a vizsga értékelésére, jogszabálysértésre vagy számolási hibára hivatkozva. A felülvizsgálati kérelem benyújtásának nem feltétele a dolgozat megtekintése. A felülvizsgálati kérelmet a vizsgaeredmények közzétételétől 15 napon belül írásban nyújthatja be vizsgázó közvetlenül a Vizsgaközpontnak. A Vizsgaközpont a felülvizsgálati anyag birtokában kialakítja saját állásfoglalását és 15 napon belül döntést hoz. Amennyiben a vizsgázó a felülvizsgálat eredményével nem ért egyet, a döntés közlésétől számított 15 munkanapon belül a Hivatalhoz címzett, de a Vizsgaközponthoz benyújtandó panasszal élhet jogszabálysértésre vagy az eredményszámításban mutatkozó számszaki hibára történő hivatkozással. A másodfokú fellebbezés a 2004. évi CXL. Törvény értelmében illetékköteles. Az illeték összege 5000 Ft, amit a Magyar Államkincstár 10032000-01012107-00000000 számlaszámára kell befizetni.

Tudnivalók

 • Nyelvvizsgára való jelentkezéskor is arcképes igazolvány szükséges. A jelentkezés csak ezzel együtt érvényes!
 • A nyelvvizsga időpontjáról és helyéről a jelentkező levélben kap értesítést, melyet feltétlenül hozzon magával a vizsgára!
 • A vizsgán csak érvényes arcképes, aláírással ellátott igazolvánnyal lehet részt venni.
 • Ha bármely vizsgarészre késve érkezne, azonnal jelentse a felügyelőnek!
 • Az írásbeli és a szóbeli vizsgán nem megengedett eszköz használata azonnali felfüggesztéssel jár.
 • Kapcsolja ki mobiltelefonját és tegye az erre a célra kijelölt helyre!
 • A vizsgázó társakkal beszélni, őket zavarni szigorúan tilos.
 • Dohányozni a vizsgateremben nem lehet.
 • A vizsgázó társakat esetleg zavaró ételt és italt fogyasztani a vizsgateremben nem lehet.
 • Másolás, puskázás, nem megengedett eszköz használatára irányuló szándék vagy tett elkövetése a vizsgáról való kizárást vonja maga után.
 • Hozzon magával annyi ceruzát, tollat, radírt, amennyire a vizsgán szüksége van; javító festéket nem lehet használni.
 • A vizsgateremben nem megengedett tárgyakat hagyja kívül, vagy tegye a felügyelő által meghatározott helyre!
 • Hallgassa figyelmesen a vizsgafelügyelőt és kövesse utasításait!
 • Azonnal jelezze a felügyelőnek ha:
  • úgy érzi, nem a megfelelő vizsgaanyagot kapta,
  • a vizsgaanyag nem teljes vagy olvashatatlan!
 • Olvassa el figyelmesen a vizsgalapon és a válaszlapon szereplő utasításokat és kövesse azokat.
 • Amennyiben a vizsga ideje alatt kétsége lenne tennivalóit illetően, kézfeltartással jelezze a felügyelőnek, azonban a feladat megoldásához konkrét segítséget nem kérhet és nem kap!
 • A vizsgatermet a felügyelő engedélye nélkül nem hagyhatja el.
 • A vizsga befejezése előtti 10 percen belül nem hagyhatja el a termet.
 • A vizsga befejezésekor illetve bármikor, ha elhagyja a termet minden vizsgaanyagot, válaszlapot, piszkozat papírt (áthúzással megjelölve), bármilyen más anyagot hagyjon a felügyelő által meghatározott helyen!
 • Ne hangoskodjon a vizsgatermek közelében!
 • Vizsgát halasztani csak hivatalos igazolással (pl. orvosi) lehet külön eljárási díj befizetése ellenében (a vizsgadíj 20%-a).
 • Vizsgadíj visszatérítésére nincs lehetőség.
 • A vizsgáztatási szabályok megsértése szigorúan tilos, elkövetése a vizsgáról való kizárást vonja maga után! Köszönjük együttműködését!

Ausztriai továbbtanulásról és elhelyezkedésről

Ausztriai felsőoktatással, ösztöndíjakkal, munkavállalással, elhelyezkedéssel kapcsolatban az alábbi oldalakon tudsz tájékozódni: 

Az oktatási rendszer AusztriábanIskolák Ausztriában
  Álláskeresés Ausztriában:

 

 

 

London Style

Székesfehérváron 1995 óta működő minősített és ajánlott nyelviskola vagyunk.

Nyitvatartás

Hétfő: 8:00-16:00

Kedd: 8:00-16:00   18:15-20:00

Szerda: 8:00-16:00   18:15-20:00

Csütörtök: 8:00-17:00 

Péntek: 8:00-14:00

 

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +36-70-408-3100
 

Hol találsz meg minket?

Székesfehérvár belvárosában a Budai út 9-11. III emeletén a Trade Center Üzletházban, volt Viniczai Cukrászda (ma Lionel). Nyomd meg a 317-es kapucsengőt és gyere fel a lifttel a III.emeletre, majd jobbra a folyosó végén találsz minket. Parkolás a Károly János utcában vagy az épület mögötti lakótelepen lehetséges. Fizetős! Mobilparkolás tel.: 06 70/20/30 763 8012